Recepten

Medicatie-recepten

Als u de huisarts consulteert dan vindt een gesprek plaats onder vier ogen en een lichamelijk onderzoek. Met u wordt een werkdiagnose besproken en als medicamenteuze behandeling nuttig is dan wordt een medicatie-recept uitgeschreven.
Met u wordt een moment afgesproken waarop evaluatie en aanpassing van de ingestelde behandeling plaats vindt.
Medicatie is in princpe altijd tijdelijk!

Herhalings-recepten

Onder herhalingsrecepten wordt verstaan medicatie die u nodig hebt vanwege chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, hypertensie, astma, C.O.P.D., maar ook bijvoorbeeld de anticonceptie-pil en in het seizoen hooikoorts-tabletten.

Dit soort medicatie kunt u bestellen via de herhaal-receptenlijn van de apotheek.

Apotheek Voorhout:
maandag t/m vrijdag 08:00-09:30 uur, telefoonnr. 0252 - 22 60 80

U mag natuurlijk ook mondeling aan de assistente uw bestelling doorgeven of de doosjes aan haar afgeven.
Het recept wordt dan na controle door de huisarts elektronisch naar de apotheek gestuurd waar u dan de volgende dag uw medicatie kan ophalen.

Andere medicatie-recepten

Medicijnen zoals diclofenac en andere ontstekingsremmers, pijnstillers, "slaapmiddelen", "hormoonzalven", corticosteroïden, antibiotica, en vele andere medicijnen die slechts bedoeld zijn voor tijdelijk gebruik, kunnen niet besteld worden via de herhaal-receptenlijn!

Als u in het verleden een keer een medicament heeft gehad, dan kan dat niet via de herhaal-receptenlijn besteld worden. U zult dan de huisarts moeten consulteren. Bovengenoemde medicijnen kunnen bij langdurig gebruik schade aan uw lichaam toebrengen.

Bestelt u medicijnen die niet bedoeld zijn voor chronisch gebruik, dan wordt het recept niet goedgekeurd en dus niet automatisch verstuurd naar de apotheek. Gezien de grote aantallen recepten die dagelijks gecontroleerd moeten worden, is het niet te doen om naar aanleiding van berichten op de herhaal-receptenlijn u na te bellen.

Twijfelt u, u loopt het risico dat u in de apotheek staat en dat er dan geen recept is, overleg dan met de assistente of kom langs op het spreekuur.